• Бърза поръчка: +359 888 390 347
  • Последвай ни
  • Безплатна доставка до офис на Спиди при поръчки над 100лв.
Caffe Pera
  • by Биляна Панайотова
  • ноември 18, 2023
  • 109
  • 0

Изкуството на печенето.

18 000 кг кафе на ден не са много. 50 служители също не са много. Но тези малки числа правят Pera Coffee голямо. Защото всеки, който работи в компанията го прави със страст и гордост. И защото всичко се прави в името на качеството: от избора на най-добрата суровина до производството на различните смеси. През целия процес на печене, където е цялата история на Caffé Pera, започнала с първите пекарни на дърва, истински ритуал, изискващ високо майсторство.

През 1953 г. Бенито Пера инвестира всичките си спестявания в „Industria del caffè Pera Benito” (Кафе индустрия на Пера Бенито)“. От пристанището на Генуа кафето идва за печене в Алесандрия. Над цеха за печене е къщата, това е живот само за семейството и работата; в компанията е ангажирано цялото семейство, с малките деца, които играят между торбите от юта и изпълняват малки задачи, за да помагат на възрастните. Все още остават спомените за зеленото кафе, огромните торби, разтоварени от камиона, с екзотични имена: Santos, Java, Angola Ambriz AA, силният аромат, проникващ в дрехите. Историята на Caffé Pera е историята на една страст, вписана в ДНК-то на едно семейство и предадена на всички служители. Това е уникална смесица от душа и знание, която отличава продукта и маркира етапите в процесите на иновация.

Caffe Pera

Caffé Pera в дати

1967г. – Ново промишлено предприятие;

1981г. – Caffé Pera става акционерно дружество;

1983г. – Нов производствен процес за намаляване на замърсителите;

1987г. – Силози за съхранение;

2001г. – Преработка и повторна употреба на отпадъчни материали от завода за зелено кафе;

Между 80-те и 90-те години големи придобивания, които дават нов живот на важни традиции на италианското кафе: Kenya, Sorano, Dvisal, Nello, Varmont, Bonaventura и накрая, историческото кафе PIACENTINO, родено през 1916 г. във времена на героични начинания, и което през 1963г. изобретява предварително смляното кафе, пакетирано под вакуум.

2003г. – Арналдо Пера става президент на компанията;

През 2011 г. третото поколение на семейството се присъединява към компанията, с Алесандро в ролята на управляващ директор и със задачата да развива чуждестранни пазари.

2016г. – основана е TORREFATTORI ASSOCIATI SPA, нова компания, която притежава марките Pera, Caffè Boasi и Rostkafè.

Caffe Pera

Днес Caffé Pera разкрива и изнася аромата и културата на италианското кафе в различни страни по света. Проектират и произвеждат смеси за всички сектори: от кафе на зърна, през капсули, до традиционно. Много неща са се променили, но не и душата на компанията! 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *