-
by Биляна Панайотова
Основана през 1932 г. като малка занаятчийска компания за печене, семейната фирма Bianco преминава през трансформация за над 90 години, за да се превърне в съвременен индустриален комплекс. Стриктният подбор на суровините и прецизността във всички етапи на обработка се подкрепят от модерни технологии и непрекъснати инвестиции в иновационни машини. Успехът и постоянният растеж на Biancaffe се дължат и на отношенията с клиенти и партньори, изградени на основата на открит, лоялен и честен диалог …. 90 години пътуване в света на кафето – опит, който заслужава доверие.
В ИТАЛИЯ И ИЗВЪН НЕЯ…
Днес Biancaffe е представена в 42 страни с мрежа от търговски партньори, собствени марки и частни марки. Компанията разполага с многоезичен търговски офис, който осигурява връзка с глобалния пазар и предлага техническа и търговска поддръжка.
В електронния магазин можете да разгледате продуктите на Biancaffe, които предлагаме.
НАШИТЕ СМЕСИ
В Biancaffe произвеждаме нашето кафе, следвайки принципите на истинското италианско еспресо. Внимателното проучване на смесите започва с подбора на зелено кафе, което трябва да носи сертификат за ‘нула’ дефекти, за да се предотврати повреда на зърната по време на печене. Използваме само висококачествени съставки, за да получим ароматно еспресо с пълен и хармоничен вкус и интензивна, устойчива крема.
Нашите блендове, резултат от десетилетия опит, комбинират кафе от различен произход, така че да се използват уникалните характеристики на всяко от тях и да се осигури постоянство на вкуса във времето, минимизирайки осезаемите вариации, свързани с партидите и реколтите. Зеленото кафе за всички смеси се внася само след задълбочен анализ на пробите, извършен от нашите дегустатори, последван от допълнителен контрол на качеството във фабриката.
Процесът на печене се реализира с модерни технологии, които включват множество автоматични контроли, гарантиращи абсолютно хомогенно изпичане на зърната. След адекватен период на почивка, внимателно подбираме готовия продукт, за да елиминираме несъвършените зърна, които биха могли да повлияят на вкуса. Процесът завършва с опаковане на сместа и дегустация за контрол на качеството в чашата.
ИЗПОЛЗВАНИТЕ КАФЕТА В BIANCAFFE
ARABICA – Brasile Santos Fine Cup
Използвания в бленда Santos, е висококачествен продукт, избран от нашите дегустатори в района на Mogiana. Има характерен медно-зелен цвят и сплескана и издължена форма на зърната. Особено ценено е от италианците, защото придава на кафето сладък и плътен вкус.
ARABICA – Etiopia
Етиопия, страната, която е дала началото на кафеените плантации, е избрана за нашия бленд и представлява продукт с висока стойност. Зърната са средни до едри, с продълговата форма и кафяво-зеленикав цвят, което придава на сместа средна киселинност и добро тяло, обогатено с плодови нюанси.
ARABICA – Colombia Supremo
От втория по големина производител на кафе в света, Колумбия, използвана за нашия бленд, е фина арабика с еднородно, едро и плоско зърно. Има вкус, клонящ към бадем, силен аромат и средно висока киселинност.
ARABICA – Salvador
Кафе с най-висок престиж и качество, предлага кремa с добра устойчивост и интензивен аромат на градински чай и лимон, който се усеща и по време на печене и дегустация. Средно фина киселинност с добро тяло, приятно и кръгло, заедно с добре изразената сладост, го правят изключително приятно изживяване, което трябва да се повтори.
ARABICA – Honduras
Това кафе е изключително интересно и особено подходящо за гурме еспресо смеси благодарение на своето тяло, баланс и аромат. То предлага нотки на карамел и може да се наслади в чаша и само по себе си.
ROBUSTA – India
Индия, избрана за нашата смес, определено е сред най-добрите робусти в света. Тя е светлокафява на цвят, едрозърнеста и много плътна, с плосък профил и шоколадов вкус, който има лека пикантност.
ROBUSTA – Uganda
Uganda е отлична високопланинска робуста, която придава консистенция и закръгленост на напитката, както и пикантен и леко дървесен вкус.
ROBUSTA – Vietnam
Кафе с добро изпичане, средно тяло, леко плодов и пикантен вкус, клонящ към неутрален.
ROBUSTA – India – Kaapi Royale
Това е изключително фино кафе, с добре подбрано зърно и голям размер. В чашата то демонстрира уникална индивидуалност с отлично тяло и плътност, съчетани с шоколадов вкус, леко пикантен на финала.