Описание
Специално кафе от Кения
Кафето от Кения е известно по целия свят с изключителното си качество и уникален профил на вкуса, което го прави едно от най-предпочитаните сортове от ценителите на кафето. Това се дължи на благоприятния климат на страната, богатите вулканични почви и опита на местните фермери в отглеждането и обработката на кафе зърната.
Кафето, което предлагаме от Gakuyu-ini Coffee Factory, се отличава с богат вкус, ярка сладка киселинност и уникални нотки на касис, сушен домат и макадамия, предоставяйки неповторимо умами изживяване на вкусовете.
Окръг Kirinyaga, в централната част на Кения е известeн със своите плодородни почви и подходящ климат за култивиране на кафе. Кафето, което ви представяме е отгледано от дребни фермери в района. Бере се ръчно, като след това зърнатасе транспортират до преработвателните центрове. Там се извършва прецизно сортиране, за да се гарантира качеството. Следва механично отстраняване на плодовата месеста част (депулпиране), последвано от измиване на зърната. Ключовият етап е сушенето, което се осъществява бавно и равномерно върху специално изградени повдигнати платформи, известни като „африкански легла“, под парещото африканско слънце. Процесът продължава, докато се постигне идеалното съдържание на влага – около 12%.
Специално кафе от Кения се отглежда и обработва с голямо внимание към детайлите, като се подбират само най-узрелите череши, които се обработват по традиционни методи, за да запазят своята уникалност и качество. Резултатът е изключително висококачествено кафе с комплексен аромат и богат вкус, което е оценено и ценено от любителите на кафето по целия свят.
Вкусови характеристики
- Аромат
- комплексен, флорален
- Вкусов профил
- касис, умами, сушен домат, флорално, ярка и сладка киселинност
- Послевкус
- касис и зрял домат
- Тяло
- кръгло и кадифено
- Степен на изпичане
- Светло изпечено
Кафето е светло изпечено (Light roast) и подходящо (след правилно смилане) за приготвяне на всички видове филтърно кафе.








Отзиви
Все още няма отзиви.