-
by Биляна Панайотова
Повече от седемдесет години Miscela d’Oro работят за кафе с автентичен вкус, завършено и перфектно, каквото може да бъде само истинското занаятчийско кафе.
Историята на Miscela d’Oro – занаятчийски пекари от 1946
Месина, 1946 г., сицилианският град е международно пристанище, което приема хиляди кораби и пътници от Изтока и Запада, Севера и Юга. Светът плава и преминава през Месина. Войната току що е свършила и животът отново пулсира с енергия и жизненост. Семейство Урбано посреща новото време с ентусиазъм, има специална страст и е решено да я следва докрай. Като ценители на кафето, семейство Урбано знаят, че тази напитка е основна традиция на италианския начин на живот и решават да я превърнат в свое бъдеще, като създадат основата на солидна компания. Те знаят, че кафето трябва да е хубаво, наистина много хубаво! За едно добро кафе са нужни две неща: отлична суровина и най-вече перфектно изпичане. Така се ражда Miscela d’Oro. Компания от Месина, която ще радва небцето на много поколения напред.
Майстори на изкуството
Повече от седемдесет години Miscela d’Oro работят за кафе с автентичен вкус, завършено и перфектно, каквото може да бъде само истинското занаятчийско кафе. Мисията на Miscela d’Oro е да накара хората да признаят стойността на автентичното кафе, стойността на истинското съвършенство.
От земята:
Miscela d’Oro започва с първите кълнове кафе. Закупените видове зелено кафе винаги са прясно набрани, стриктно подбрани и доставени от доверени производители, които гарантират превъзходно качество. Строгият контрол на качеството завършва фазата на одобрение на продукта.
Печене:
Изпичането на вече смесено кафе е сложен процес, който изисква изключително внимание, познания и прецизност. Майсторите пекари на Miscela d’Oro ревниво пазят скъпоценното „ноу-хау“ за смесване по балансиран начин различните по произход кафеени зърна, за да подобрят ароматите и качествата на всяко кафе. Възможността за изпичане на вече смесените кафета, а не поотделно, по отличен начин, гарантира абсолютна еднородност на цвета. Това изключение в начина на изпичане на кафето, винаги е отличавало Miscela d’Oro. Умението да го правят, използвайки най-добрата налична технология в индустрията днес, позволява на Miscela d’Oro да получат изключително ароматно, сладко и плътно кафе.
Смилане:
Кафеените зърна се смилат в специални инсталации, управлявани от най-съвременен софтуер. Лазерният контрол на размера на зърната позволява параметрите да бъдат зададени перфектно. Това гарантира, че винаги ще има най-високо ниво на екстракция. Прясно смляното кафе се обработва в защитена среда, чрез обезгазяване, с използването на инертен газ (азот). По този начин кафето не влиза в контакт с кислород и се елиминира процеса на окисление, който бързо би компрометирал неговите благородни органолептични характеристики.
Опаковка:
Опаковането също се извършва с помощта на инертен газ. Усъвършенстваните инструменти за контрол на качеството позволяват на оператора да проверява за микротечове в опаковката, остатъчен кислород в продукта и перфектно подаване на кафе. Така пакетираният продукт се съхранява в защитена среда, запазвайки свежестта и аромата на прясно изпечено кафе за дълго време.
Miscela d’Oro е името на уникалния вкус – специален и дълбок. Непогрешим цвят: златисто. Идеята за превъзходно кафе намира перфектно приложение, магазинът Miscela d’Oro се превръща в лаборатория, лабораторията се превръща във фабрика. Първо в Сицилия, след това в Италия и накрая в целия свят: Miscela d’Oro е синоним на съвършенството на италианското майсторско кафе.
Ценностите на Miscela d’Oro
Страстта е в основата на дейността. Miscela d’Oro работят за по-етичен и устойчив свят на кафето. Свят уважаващ околната среда и потребителя, посветен на качеството и здравословните ценности на напълно естествен и вкусен продукт.
Италианска традиция
Традицията е не само тайната на Miscela d’Oro, но и италиански и по-специално сицилиански, начин на възприемане на кафето. Достойнството, стилът и елегантността са основни ценности на Италия. Това са и ценностите, които Miscela d’Oro споделят с всички онези, които са се доверили на бранда през годините.
Приобщаващото бъдеще
Бъдещето е преливащо като цветовете на кафето. Всеки ден всичко се обновява и хората в Miscela d’Oro също се стремят да бъдат в крак с времето. Устойчиво производство, зачитащо природата и вкусовете на хората, предлагащо много широка гама от продукти, които са резултат от желание за експериментиране, в търсене и намиране на ключа към съвършенството.
Можете да разгледате продуктите на Miscela d’Oro от нашето портфолио тук!